Staf Amstelveen

Ellen Geerligs, trajectbegeleider bij de Windroos Amstelveen. "Sinds 2006 ondersteun ik met veel enthousiasme jongvolwassenen in hun ontwikkeling en herstel.  Ik volg het traject van begin tot eind. het is prachtig om te zien hoeveel veerkracht mensen hebben. Een toekomst met perspectief is haalbaar! Sinds september 2015 volg ik de opleiding tot jobcoach. De IVB( Individuele vraaggerichte benadering)-methodiek sluit goed aan bij de missie en visie van de Windroos. Als jobcoach probeer ik de drijfveren en perspectieven van alle betrokken partijen met elkaar te verbinden. Mijn doel is te komen tot een optimale, duurzame match tussen deelnemer en werkplek, waarin de bezieling van mens en werk samenvallen.”

Julio Punch, docent assistent, docent Engels en webmaster. "De website van de Windroos wordt door mij up-to-date gehouden. Daarnaast ben ik vier dagen in de week werkzaam als onderwijsassistent. Dit houdt in dat ik deelnemers begeleid bij het behalen van het ECDL of het volgen van een andere studie of traject. Eén middag in de week geef ik Engels aan een groepje deelnemers. Alle aspecten van de Engelse taal als lezen, conversatie en schrijven komen aan bod."

Serge Daudeij, docent assistent bij Windroos Amstelveen. "Naast het geven van workshops en veel PR gerelateerde taken geef ik begeleiding op de studiezolders. Het werken met de deelnemers en het geven van ondersteuning op de studiezolder vind ik erg leuk, het geeft me veel voldoening om deelnemers te zien groeien en uiteindelijk door te zien stromen naar een studie- of werkplek waar ze zelf voor gekozen hebben."

Ada van Werkhoven, docent kunstlessen Leiden en Amstelveen. Op beide vestigingen van de Windroos geef ik al enkele jaren op maandag kunstlessen. Ik vind het belangrijk dat de deelnemers zich in een ontspannen sfeer op allerlei vlakken creatief kunnen ontwikkelen. Om dit te kunnen bereiken wordt  er in de lessen een stukje kunstgeschiedenis aangeboden en wordt er met verschillende materialen gewerkt zoals bijvoorbeeld klei, papier-maché, acrylverf en pastelkrijt. Ik vind het altijd weer leuk om te zien dat iedere deelnemer na verloop van tijd een persoonlijke stijl ontwikkeld.

Ko Schlooz, docent bij de Windroos in Amstelveen.  "Ik werk bij de Windroos sinds februari 2015. Na op verschillende scholen in het VO gewerkt te hebben & het Summa College (ROC) in Eindhoven ben ik met veel enthousiasme begonnen bij de Windroos. Mijn ervaringen zijn nu al zeer positief; over de beschermde omgeving voor deelnemers maar vooral de goede ervaringen mét deelnemers. Het is fijn voor mij om deelnemers te zien groeien in hun persoonlijke ontwikkeling, met frisse zin naar de Windroos komen en dat ze ons weer verlaten met certificaten en nieuwe doelen in het leven."

Ellen Linger, Trajectbegeleider: “Sinds februari 2012 werk ik bij De Windroos. Als trajectbegeleider begeleid ik jongeren in hun herstel, start van hun toekomstplannen, persoonlijke doelen en de keuzes die zij daarin maken. Dit kan zijn richting school of werk. Wat ik hierin belangrijk vind is of de keuze die zij maken wel hetgeen is waar zij zich goed bij voelen en waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen.
Niet alle jongeren hebben meteen een idee van wat ze willen gaan doen na de Windroos en of dat ook kan. Het is leuk om de jongeren te helpen bij het ontdekken van hun kwaliteiten en dat zij zich daar ook bewust van worden. Wat ik mooi vind om te zien, is dat wanneer de kwaliteiten worden besproken eerst verbaasd gereageerd wordt, dan de bewustwording optreedt en vervolgens zie je de jongeren groeien. Dit proces helpt hen ook bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen zodat ze sterker in hun schoenen gaan staan en uiteindelijk meer aandurven.”