sep 22, 2016

Dam tot Damloopprimeur


Voor het eerst in het bestaan van de Windroos heeft een Windroosteam meegelopen met de Dam tot Damloop. Een groep van deelnemers, medewerkers en sympathisanten van de Windroos liep zondag 18 september de 10 Engelse mijl (ruim 16 km) van Amsterdam naar Zaandam.

Om 11:20 uur loste Fatima Moreiro de Melo, die de sfeer tijdens de Dam tot Damloop vergeleek met die tijdens de Olympische Spelen, het startschot. Bij het starten was de looptemperatuur nog aangenaam, maar het werd steeds helderder en daarmee warmer, wat het best een zware editie maakte. Maar de wetenschap onderdeel te zijn van een groep van tienduizenden lopers, veelal lopend voor een goed doel, en de vele enthousiaste toeschouwers die bemoedigingen riepen, maakte dat het toch een heel bijzondere ervaring was. Alle Windrooslopers hebben de eindstreep gehaald, de eerste zelfs in een tijd van 1:12:06. Na de finish werd er op een afgesproken punt verzameld, de glunderende lopers droegen hun medailles trots om hun nek. Wie weet volgend jaar weer?

Alle lopers, deelnemers en medewerkers van de Windroos willen iedereen die het Windroosteam gesponsord heeft enorm bedanken!