Routebeschrijving Leiden

We hopen je middels een van de onderstaande routebeschrijvingen naar De Windroos te kunnen loodsen. Houd er rekening mee dat in de stad nog wel eens werkzaamheden zijn en er onder andere wijzigingen kunnen plaatsvinden rondom het openbaar vervoer. We raden aan om navigatiemiddelen te gebruiken waar nodig. 

Openbaar vervoer
De Windroos is op loopafstand van station Leiden Centraal. Vanuit het zuiden is dit station eenvoudig te bereiken vanaf Leiden Lammenschans met de trein of bus. Loop vanaf Leiden Centraal richting de binnenstad. Je komt dan vanzelf op de Stationsweg. De Windroos bevindt zich aan de rechterzijde, boven de ANWB-winkel, op de derde etage. De ingang vind je vlak vóór de ANWB-winkel. 

Per fiets

Vanaf Leiden Noord en Merenwijk
Fiets via de Plesmanlaan of Rijnsburgerweg naar station Leiden Centraal en vanaf het Stationsplein richting de binnenstad. Je komt dan vanzelf op de Stationsweg. De Windroos bevindt zich aan de rechterzijde, boven de ANWB-winkel, op de derde etage. De ingang vind je vlak vóór de ANWB-winkel.

Vanaf Leiden Noord en Merenwijk
Fiets richting de binnenstad. Je komt dan bij de Herensingel of de Maresingel uit. Fiets langs het water richting het westen. Ga de Valkbrug over richting het zuiden en passeer de molen aan de rechterzijde. Ga bij de eerste mogelijkheid rechtsaf en houd daarbij het water aan je rechterzijde. Ga rechtsaf over de Rijnsburgerbrug. Zo kom je op de Stationsweg. De Windroos bevindt zich aan de linkerzijde, boven de ANWB-winkel, op de derde etage. De ingang vind je vlak na de ANWB-winkel. 

Vanaf het zuidoosten
Volg achtereenvolgens de Nieuwe Rijn en de Rijn aan de rechterkant richting de binnenstad. Wanneer je het water voor je hebt, sla je rechtsaf de Prinsessekade in. Ga linksaf over de Blauwpoortbrug en rechtsaf naar de Steenstraat. Na de Rijnsburgerbrug gaat deze over in de Stationsweg. De Windroos bevindt zich aan de linkerzijde, boven de ANWB-winkel, op de derde etage. De ingang vind je vlak na de ANWB-winkel. 

Vanaf het zuiden
Volg zo veel mogelijk de Rijn of Rapenburg richting de binnenstad. Fiets bij Kort Rapenburg richting het noorden, over de Bostelbrug. Ga linksaf over de Blauwpoortbrug en rechtsaf naar de Steenstraat. Na de Rijnsburgerbrug gaat deze over in de Stationsweg. De Windroos bevindt zich aan de linkerzijde, boven de ANWB-winkel, op de derde etage. De ingang vind je vlak na de ANWB-winkel. 

Vanaf het westen (Morsdistrict en Stevenshof)
Volg zo veel mogelijk de Rijn richting de binnenstad en houd de rivier hierbij aan je rechterkant. Je fiets hierbij veelal over de Morsweg. Sla vóór de Morspoortburg linksaf en daarna bij de eerst mogelijkheid rechtsaf. Je houdt het water aan je rechterkant. Sla links de Stationsweg in. De Windroos bevindt zich aan de linkerzijde, boven de ANWB-winkel, op de derde etage. De ingang vind je vlak na de ANWB-winkel. 

Vanaf de binnenstad
Ten noorden van de Hortus botanicus, Galgewater en de Steenstraat, ten noordwesten van Museum De Lakenhal en ten westen van de Langegracht en de Lammermarkt vind je de Rijnsburgerbrug. Hier komen de Rijnburgersingel en de Morssingel samen. Ga deze brug over richting het noorden. Zo kom je op de Stationsweg. De Windroos bevindt zich aan de linkerzijde, boven de ANWB-winkel, op de derde etage. De ingang vind je vlak na de ANWB-winkel.

Per auto

In het centrum zijn bijna alle parkeerplaatsen bestemd voor vergunninghouders. Een goede optie voor jou als bezoeker is parkeergarage Morspoort op Bloemfonteinstraat 2. Hier kun je 24 uur per dag betaald parkeren. Onderstaande routebeschrijvingen leiden je naar deze parkeergarage.

Neem na het parkeren de uitgang aan de Morsweg en ga de Morspoortbrug over. Ga onder de Morspoort door en sla bij de eerste mogelijkheid linksaf (1e Binnenvestgracht). Blijf deze straat volgen en sla linksaf naar de Steenstraat. Ga over de Rijnsburgerbrug. Zo kom je op de Stationsweg. De Windroos bevindt zich aan de linkerzijde, boven de ANWB-winkel, op de derde etage. De ingang vind je vlak na de ANWB-winkel.

Vanaf Boerhaavedistrict
Neem de Rijnsburgerweg richting het zuiden en vervolg je weg via het Stationsplein, of neem de Plesmanlaan richting het oosten. Zo kom je op de Morssingel. Volg deze weg en sla rechtsaf naar de Bloemfonteinstraat. Parkeergarage Morspoort is nu aan je linkerzijde. 

Vanaf Leiden Noord en Merenwijk
Zorg ervoor dat je op de Willem de Zwijgerweg komt. Vanaf het noorden kom je daar via de IJsselmeerlaan of de Gooimeerlaan. Ga als je vanaf de IJsselmeerlaan komt rechtsaf en vanaf de Gooimeerlaan linksaf. Rijd vanaf de Willem de Zwijgerweg zuidwaarts de Marnixstraat in en ga rechtsaf naar de Maresingel. Deze loopt over in de Rijnsburgersingel. Ga rechtsaf bij Schuttersveld en rechtsaf naar de Dellaertweg. Sla bij de Schipholweg rechtsaf en bij de Morssingel linksaf. Sla rechtsaf naar de Bloemfonteinstraat. Parkeergarage Morspoort is nu aan je linkerzijde.

Vanaf het zuidoosten
Neem de Hoge Rijndijk in westelijke richting. Deze loopt achtereenvolgens over in de Plantagelaan en het Levendaal. Sla linksaf naar de Oranjeboomstraat en rechtsaf naar de Jan van Houtkade. Ga linksaf over de Koepoortsbrug en rechtsaf naar de Witte Singel. Sla linksaf bij Noordeindeplein en ga via de Haagburg naar de Haagweg. Ga na het spoor rechtsaf en over de Rijnzichtbrug. Sla rechtsaf naar de Morsweg en linksaf naar de Bloemfonteinstraat. Parkeergarage Morspoort is nu aan je linkerzijde.

Vanaf het zuiden
Zorg ervoor dat je op de Witte Singel komt. Dit kan door de Herenstraat in noordelijke richting te rijden en vóór de Koepoortsbrug linksaf te gaan. Een andere optie is de Lammenschansweg richting het noorden te nemen. Ga dan linksaf naar de Jan van Houtkade, over de Koepoortsbrug en direct rechtsaf. Volg de Witte Singel in noordwestelijke richting. Sla linksaf bij Noordeindeplein en ga via de Haagburg naar de Haagweg. Ga na het spoor rechtsaf en over de Rijnzichtbrug. Sla rechtsaf naar de Morsweg en linksaf naar de Bloemfonteinstraat. Parkeergarage Morspoort is nu aan je linkerzijde.

Vanaf het westen (Morsdistrict en Stevenshof)
Neem de Stevenshofdreef richting het oosten en/of de Haagweg richting het noordoosten. Ga vóór het spoor linksaf en over de Rijnzichtbrug. Sla rechtsaf naar de Morsweg en linksaf naar de Bloemfonteinstraat. Parkeergarage Morspoort is nu aan je linkerzijde.

Een tweede optie is de Plesmanlaan volgen in oostelijke richting. Deze gaat over in de Morssingel. Sla rechtsaf naar de Bloemfonteinstraat. Parkeergarage Morspoort is nu aan je linkerzijde.

Vanaf de binnenstad
Neem Noordeinde in westelijke richting. Deze loopt over in de Haagweg. Ga na het spoor rechtsaf en over de Rijnzichtbrug. Sla rechtsaf naar de Morsweg en linksaf naar de Bloemfonteinstraat. Parkeergarage Morspoort is nu aan je linkerzijde.

Vanaf Leiden Centraal
Neem de Stationsweg richting het zuiden. Ga vóór de Rijnsburgerbrug rechtsaf naar de Morssingel. Houd het water aan je linkerzijde en sla rechtsaf naar de Bloemfonteinstraat. Parkeergarage Morspoort is nu aan je linkerzijde.