jubileumfeestje

Missie en visie

Visie:

De Windroos is uniek en toonaangevend op het gebied van Begeleid Leren in Nederland. We zijn er van overtuigd dat studeren bijdraagt aan herstel en de kans vergroot op passend werk. We bieden begeleiding conform erkende standaarden en bereiken hiermee duurzame resultaten. We dragen graag onze kennis over aan anderen. We nemen deel aan wetenschappelijk onderzoek. 

Missie:

De Windroos biedt trajecten op het gebied van Begeleid Leren aan (jong)volwassenen met een psychische kwetsbaarheid, zodat ze de opleiding van hun keuze kunnen volgen en zich voorbereiden op een participatieve plek in de samenleving.

We doen dit vanuit kleinschalige locaties, waar een positieve en ontwikkelingsgerichte cultuur heerst. De begeleiding is maatwerk: de wensen en de doelen van de deelnemer staan centraal. Wij hechten veel waarde aan de betrokkenheid van ouders, scholen, lotgenoten en behandelaren.

De Windroos biedt dus zelf geen onderwijsprogramma’s aan, maar geeft specialistische begeleiding bij het verkennen, kiezen, verkrijgen en het realiseren van een reguliere opleiding. Er is daarnaast aandacht voor het persoonlijk functioneren.